Vi samlade in nallar till barnen i Bolivia!

Förra terminen, när jag gick i 2:an på gymnasiet i Lund hade jag 3 veckors praktik som jag tillbringade på Café Wickmanska i Lund tillsammans med två av mina klasskompisar Frida och Philippa. Vi fick i uppgift av våra handledare på caféet att anordna ett evenemang någon gång under dessa tre veckor.

 

Café Wickmanska är ett ungdomscafé som jobbar mycket med ungdomar i samhället, därför ville vi att evenemanget vi anordnade skulle hjälpa barn/ungdomar i dagens samhälle.

Vi började fundera på vad vi ville göra och efter många långa diskussioner kom vi fram till att vi ville ha en nalleinsamling. Vi ville skänka gosedjuren till barn som har det svårt. Eftersom jag och min familj besökte er skola i La Paz-Bolivia i vintras så bestämde vi oss för att skänka allt vi lyckades samla in till er.

 

Vår insamling ägde rum den 14 april 2011 i Lund, Sverige. För att locka folk att komma till vår nalleinsamlingskväll, hade vi även några lokala talanger som sjöng och spelade under kvällen. Vi hade också öppet i Caféet så att man kunde köpa fika. Men det viktigaste var att samla in så mycket nallebjörnar som möjligt, och vi lyckades väldigt bra! Det kom mycket folk och lämnade allt från små fingerdockor till stora nallar. Vissa stannade för att fika och lyssna på musik, andra valde att bara komma in om och skänka saker.

 

Jag hoppas verkligen att ni blir glada för och får användning av gåvorna vi skickar till er!

Lycka till med skolan och läs era läxor ordentligt!

 

Un Beso,

Pia Olofsson

 

Tack till Pia, Frida och Philippa! Vi kommer överlämna gossedjuren personligen i augusti. Mer info med bilder kommer om detta!