Informationskväll på
Folkets Hus

En fantastisk kväll med Julia Andén som berättade om sin tid som volontär i La Paz tillsammans med CIDIC, barnen och deras familjer. Julia delade med sig av sina erfarenheter till faddrar och givare och till de som hade intresse av hjälpverksamhet.

Hon gav en djupare insyn i arbetet som bedrivs dagligen för barnen. Genom hennes berättelse och sina bilder kände sig nog alla delaktiga i arbetet som bedrivs för de utsatta barnen därnere. Tack alla som kom!  Vi kommer anordna fler informationskvällar under nästa år, missa inte det!

Demonstrationståg mot trafficking

Den senaste tiden har det kommit upp allt fler fall av trafficking och människohandel i Bolivia och CIDIC har beslutat sig för att bidra till kampen mot detta. I tisdags mötte vi därför upp med en mamma vars dotter försvann för ca tre månader sedan för att se om det finns några samarbetsmöjligheter eller något som CIDIC kan bidra med efter sina många års erfarenhet av arbete med liknande arbete. Det är en stark kvinna som kämpar dag och natt för att hitta sin sjuttonåriga bortrövade dotter!

I torsdags anordnade vi med henne samt andra föräldrar som sitter i liknande situation en demostrationståg för kampen mot trafficking som gick genom La Paz. Trots bara en dags varsel var det mer än hundra personer inom CIDIC och Hand i Hand som anslöt sig. För mig är detta ett stakt bevis på det förtroende och lojalitet som finns inom föreningen mellan arbetarna och familjerna. Vändzonen arbetar med tjejer som utnyttjats inom trafficking så problemet finns givetvis även i Sverige!

Skribent: Julia Andén, volontär

Loppis lördagen den 11 augusti!

Lördagen den 11 augusti har engagerade ungdomar loppmarknad igen i förmån för barnen i Bolivia! De finns på Vaksaltorget i Uppsala mellan 06.00-15.00.

Kom och fynda och stöd samtidigt vår kampanj för de hemlösa barnen i La paz!

Vi bryr oss

 

 

 

 

Hand i Hand deltar i olika evenemang för att skapa opinion om barns utsatthet.

Engagerade ideella ungdomar och vuxna anordnar kulturkvällar och Öppet-hus träffar och där samlar in medel för barn i Sverige och Bolivia.

Hela bidraget som samlas in genon evenemang eller loppmarknader går alltid oavkortat för de utsatta barnen!