Äntligen så kom vårt kära fadderbarn Raquel till oss i Sverige!

2015 var vi (Uno och Inger) och hälsade på i La Paz där vi hade en fin tid tillsammans med Raquel och fick träffa hennes familj. Vi pratade då om att Raquel kunde komma till oss i Sverige när hon slutat skolan. Och sommaren 2018 var det dags. Med hjälp av CIDIC ordnades allt som behövdes för att Raquels skulle kunna resa. Från pass och visum till att följa Raquel till Santa Cruz där Raquel kunde ta direktflyget till Madrid ensam. I Madrid en morgon i början av juli möttes vi igen på flygplatsen. Det var ett kärt och glatt återseende och vi tog första flyget till Arlanda. Raquel såg förundrat ut genom bilrutan, tyckte det var så ”grönt och vackert”, när vi for hem till Hälsingland. Fastän Raquel var trött körde vi på med vanliga tider och redan första kvällen fick Raquel prova på ”kubbspel” med familjen i den norrländska midnattssolen.
 

Vi råkade ha mycket besök denna varma, fina sommar och det var många som talade spanska; från Argentina, Nicaraqua och så våra barn Ylva och John som också talar spanska. Det var väldigt lyckat att det från och till fanns personer som kunde tala spanska flytande. Speciellt vår dotter Ylva som tog hand om Raquel och gjorde många roliga ungdomssaker som t.ex. åka berg och dalbanor på Liseberg, kolla kläder på loppis och måla naglarna. Också barn, vuxna och mormödrar kunde delta med Raquel på olika sätt.
Annars kämpade vi med Google translate och Raquel var mycket pedagogiskt, pratade enkelt och lärde oss massor av spanska. Jag hade tidigare gått studiecirkel vilket underlättade. Raquel fick uppleva det som fanns runtomkring oss, gå på loppis, prova kläder, gå på spelmansstämma, vandra i skogen, plocka hallon och blåbär och titta på de stora däggdjuren i Sverige på Järvzoo. Raquel fick också åka på segeltur och styra båten.


Det är viktigt med navigering.
Och så blev det bad på alla stränder, i Dellensjöarna, i Bottenhavet och i Kattegatt. Alla stränder provades. Det enda som var lite krångligt var att det var stark sol överallt och det vill i alla fall inte Raquel vara i. Det blev till att släpa parasoll och sombreros med sig.

Efter 14 dagar i Hälsingland reste vi till Stockholm och träffade släktingar och vänner. Vi hann med en tur till Lerinutställningen eftersom Raquel tycker om att måla. Sedan bar det av till västkusten och ännu mera sol och bad och släktingar. Besök på Liseberg var en upplevelse för Raquel speciellt då Ylva var med som guide. Vi for runt på både spökhuset, Flumerideoch Lisebergsbanan.
Raquel vill lära sig simma och med hjälp av saltvatten och inomhusbassäng fixade Raquel det direkt. Sedan var det ingen hejd, det var bad, simning och dykning varje dag och vid varje strand. Raquel ville också lära sig cykla och vi tränade varje dag till dess hon for iväg utan att bromsa. Ja det var en sommar det.
 

Sommarkalas i Hälsingland.
Raquel fick med sig många annorlunda upplevelser och fick också träffa hela vår släkt. Raquel är en sådan fantastisk tjej som vi har så roligt med. En tjej med humor som också är hjälpsam i vardagen. Raquel hade med sig en mobiltelefon både för att ta foton och för att hålla kontakt med familjen på kvällarna, det kändes bra. Faddrar ni får gärna höra av er till oss för råd om ni funderar på att ta hit era fadderbarn då det krävs en del kunskaper om processen; Inger Carlsson 070-0393456
Tack CIDIC för all hjälp, annars hade vi nog inte lyckats få igenom denna resa. MuchosAbrazos Uno och Inger.
 

Bad i Dellensjöarna och stranden i Falkenberg.
 

Det sista doppet i Dellen sista dagarna i juli.