Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.
Om du letar efter en upplevelse utöver det vanliga där du får chansen att göra en insats som verkligen gör skillnad och samtidigt få lära känna fantastiska människor och en underbar kultur, kan volontärarbete för Hand i Hand hos deras samarbetsorganisation CIDIC i La Paz Bolivia vara ett utmärkt tillfälle för dig. De bedriver ett arbete med människor i extrem fattigdom, och skapar nya förutsättningar för familjerna att kämpa sig ur fattgdomen med ett starkt stöd från föreningen vad det gäller både utbildning, hälsa, familjeförhållanden och ekonomin. Som volontär får du ta del av det dagliga arbetet i CIDIC. De anstränger sig för att du ska få se alla delar av arbetet för att få en så bra bild av det som möjligt, vilket innebär kan få vara med barnen och ungdomarna på centret och hjälpa dem med läxorna, vara med läkaren på undersökningar, hjälpa kokerskan i köket, följa med socialarbetarna i deras fältarbete, vara med på firandet av födelsedagarna varje månad, översätta brev mellan barnen och faddrarna och mycket mer.

 

Arbeta som volontär i Bolivia!Nu är min tid som volontär tyvärr snart över och det är dags för mig att bege mig hem till Sverige igen nästa månad. Farvälen blir många då jag lyckats skaffa mig en hel del goda vänner här i La Paz, och det kommer vara tungt att sitta på flygen hem. Men innan det tråkiga startar tänkte jag passa på att berätta lite om min vistelse här.
Under dessa sex månader jag befunnit mig i La Paz har jag på heltid arbetat för HandiHand och CIDIC. På förmiddagarna varje veckodag har jag ringt till våra svenska donatorer och berättat om våra olika projekt och även meddelat om att de gärna får skänka en slant till stiftelsen. På eftermiddagarna har jag antingen haft spanskalektioner eller så har jag arbetat med barnens eftermiddagsaktiviteter på CIDICS lokaler där vi bland annat har hjälpt barnen med deras hemläxor från skolan och idrottat lite. På lördagarsförmiddagarna så åkte jag och våra två fantastiska socialarbetare hem till familjerna på besök och hjälpte till med att bland annat städa, organisera, bygga möbler och hålla mindre föreläsningar om hur viktigt hygien är och att det är viktigt att ta hand om den så man ej blir sjuk.
Emellan mina sex dagars arbete varje vecka har jag givetvis fått upptäcka Bolivia, och även Peru lite! Jag har rest till olika städer, bland annat: inkakungens favoritstad Copacabana, Varma Caranavi, Coroico och Cochabamba och även kyliga Oruro under den årliga danskarnevalen där! Sista resan jag gjorde var till Cuzco i Peru under min födelsedag, vilket var helt fantastiskt och vackert. Att resa en helg till en annan stad är väldigt billigt, och väldigt värt det. Jag har även ett fadderbarn här i Bolivia som jag i regel träffar en gång i månaden hittar på skojiga saker med, som att bowla, simma, kolla på bio etc. Vårt sista möte var i Coroico där vi solade, badade, vandrade och gick på äventyr.
Detta har varit sex månader som alltid kommer att vara sex viktiga månader för mig. Jag har rest själv till ett annat land, en annan kontinent och en helt annan kultur än den jag är van vid och jag har lärt mig så otroligt mycket, inte bara om världen utan om mig själv också. Detta är en resa som jag aldrig kommer ångra och skulle absolut göra igen, och den här resan kan du göra också!
HandiHand söker just nu nya volontärer, och kanske är det just du som hade passat att volontärarbeta med barnen? Vi söker dig som kan avspara sex månader av ditt dyrbara liv och spendera dem genom att hjälpa över 300 barn och deras familjer i ett av sydamerikas fattigaste länder. Du bör vara mellan 18 - 65  år och vi ser gärna att kan lite spanska, men det är absolut inget krav eftersom  spanskalektioner ingår i volontärstjänsten.
Det man gör som volontär är att man på deltid ringer till HandiHands givare och den andra tiden arbetar med barnen och dess familjer. Det du får som volontär är gratis boende,  volontärsersättning för både mat och transport till och från arbete, flygresan hit och hem till Sverige och en underbar tid i Sydamerika!
Är du intresserad? Hör av dig till info@handihand.org eller  018-154700.
Tack så mycket för min tid här, jag kommer att sakna er!!!
Olivia Rhodiner
oliviaviola.rhodiner@gmail.com